Σελίδες

17 Απριλίου 2014

Η νέα γενιά απαιτεί διαφάνεια για όλους

Όταν οι πολιτικοί γίνονται κλεπταποδόχοι των golden boys και μετά σφυρίζουν αδιάφορα, οι πολίτες δικαιολογημένα απαξιώνουν ακόμη περισσότερο την πολιτική. Όμως εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε τα δεδομένα, ώστε να φτιάξουμε το πολιτικό σύστημα που μας αξίζει. Χρειαζόμαστε τη δύναμη και την εντολή για να συνεχίσουμε.

[Παρατίθεται σχετική θέση της ΝΕΔΗΚ που κατατέθηκε στα συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ σε ανύποπτο χρόνο. Μόνο με την απαίτηση όλων μας θα επέλθει η διαφάνεια και η κάθαρση.]

2 Απριλίου 2013, Πρόταση στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ:
"Λαμβάνοντας υπόψη την κλιμακούμενη κρίση εμπιστοσύνης στη σχέση πολιτών και πολιτικής ηγεσίας, εισηγούμαστε όπως το ΔΗΚΟ προβεί άμεσα σε αυτοδιερεύνηση και αναλόγως ευρημάτων σε αυτοκάθαρση, ανταποκρινόμενο δια του παραδείγματος στο λαϊκό αίτημα για πλήρη διαφάνεια. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για την προστασία της αξιοπιστίας του Δημοκρατικού Κόμματος έναντι της κοινωνίας καθώς και για την προστασία των στελεχών του ΔΗΚΟ που γίνονται στόχος ανοίκειων επιθέσεων και διασποράς φημολογιών.

Συγκεκριμένα, εισηγούμαστε όπως όλα τα ηγετικά στελέχη του ΔΗΚΟ και όλοι οι πολιτειακοί αξιωματούχοι που διορίστηκαν εκ μέρους του ΔΗΚΟ από 2008 μέχρι σήμερα, υποβάλουν στοιχεία των ιδίων και των πρώτου βαθμού συγγενικών τους προσώπων, που να αφορούν τα εξής, συνοδευόμενα και από τις ανάλογες επεξηγήσεις:

  • Αποσύρσεις κεφαλαίων άνω των €100 000 από τη Λαϊκή Τράπεζα κατά το διάστημα από την κρατικοποίηση της τράπεζας το Μάιο του 2012, μέχρι την 15 Μαρτίου 2013.
  • Αποσύρσεις κεφαλαίων άνω  των €100 000 από τραπεζικά και συνεργατικά  πιστωτικά ιδρύματα κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου 2013 μέχρι την 15 Μαρτίου  2013.
  • Διαχρονικές ρυθμίσεις για διαγραφές δανείων από τραπεζικά και συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα.
  • Επαγγελματικές σχέσεις και παροχή υπηρεσιών σε τραπεζικά και συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα.
  • Κατάσταση περιουσιακών στοιχείων και σχετικές μεταβολές κατά την τελευταία πενταετία.

Αναμένουμε ότι το ΔΗΚΟ θα προχωρήσει άμεσα σε αυτή τη διαδικασία κάνοντας πράξη τις διακηρύξεις για διαφάνεια και κάθαρση, λειτουργώντας ως σύγχρονος πολιτικός οργανισμός και θέτοντας υψηλά πρότυπα ποιοτικής πολιτικής λειτουργίας."

http://panayiotou.blogspot.com/2013/04/blog-post_2.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου