Σελίδες

18 Μαΐου 2014

Νέα γενιά στην εξουσία

Η γενιά μου είναι δικαιολογήμενα μια πολύ θυμωμένη γενιά. Δεν μας αφήνουν να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε. Δεν μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και τις ικανότητές μας. Μας διώχνουν από τη χώρα μας και μας στέλνουν στο εξωτερικό. Μας διώχνουν από το προσκήνιο και μας στέλνουν στο περιθώριο. Όμως εμείς επιμένουμε και αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε αυτή τη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε εδώ που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, στον τόπο που αγαπήσαμε και στον τόπο θέλουμε να μας αγαπά.


Οι γονιοί μας έκαναν κόπους και θυσίες για να μας σπουδάσουν, όμως τώρα, τα διπλώματα, τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα τα διδακτορικά, σκονίζονται καδρωμένα στους τοίχους. Μάθαμε τέχνες και έχουμε όρεξη για δουλειά, αλλά συναντάμε μόνο κλειστές πόρτες. Έχουμε νέες ιδέες και καινοτόμες εισηγήσεις, αλλά κανένας δεν θέλει να τις ακούσει. Το σύστημα κρατά τα αυτιά του κλειστά, επειδή δεν θέλει να αλλάξει, επειδή πιστεύει ότι είναι απλώς μια μπόρα και θα περάσει, επειδή νομίζει ότι τα πράγματα θα επανέλθουν σταδιακά στην προτέρα κατάσταση και το μεγάλο φαγοπότι θα συνεχιστεί.


Αλλά, όπως η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή στο βορρά από τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού, έτσι βρίσκεται υπό κατοχή και στο νότο από τις δυνάμεις της διαπλοκής και της συντήρησης. Όπως πρέπει να απελευθερωθούμε από την Τουρκία, έτσι πρέπει να απελευθερωθούμε και από το κυπριακό κατεστημένο.

Γι’ αυτό συμμετέχω ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές. Για να εκπροσωπήσω τη γενιά μου, για να απελευθερώσουμε τη χώρα μας, για να αλλάξουμε το μέλλον μας. Για να αφήσουμε πίσω αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, είτε είναι ένοχοι, είτε είναι συνένοχοι, είτε με τις πράξεις, είτε με τις παραλείψεις τους. Επειδή, εάν συνεχίσουμε με αυτούς, δεν θα ανακάμψουμε ποτέ, δεν θα ορθοποδήσουμε ποτέ και θα βρεθούμε ξανά στον ίδιο παρονομαστή. Όσο φυσικό αέριο και αν έχουμε, εάν συνεχίσουμε με τους ίδιους, θα το καταπιούν και θα το κατασπαταλήσουν έτσι όπως κατασπάραξαν διαχρονικά τον πλούτο της χώρας μας. Έτσι όπως κατέστησαν ανενεργό τον πολυτιμότερο πλούτο που διαθέτει η Κύπρος: Το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό της, τους εργατικούς ανθρώπους της, την άξια νεολαία της.

Όλοι αυτοί που οδήγησαν μια ολόκληρη γενιά στο περιθώριο, πρέπει να τιμωρηθούν. Δεν ξεχνούμε και δεν συγχωρούμε αυτούς που νομίζουν πως θα γίνουμε μια χαμένη γενιά. Δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας, δεν θα αφήσουμε άλλους να αποφασίσουν ξανά για εμάς. Θα είμαστε παρόντες, θα ενώσουμε τις φωνές μας, και θα αλλάξουμε τα δεδομένα. Τώρα είναι η ώρα, να πάρουμε εμείς το μέλλον στα χέρια μας. Τώρα είναι η ώρα να διαχειριστούμε εμείς την εξουσία, χωρίς μεσάζοντες, με καθαρά χέρια και με καθαρά μυαλά. 

[Εφημερίδα "Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου